Tarta cu mere verzi acrisoare

de cristinne in Prajituri, 13 Aug 2010 | 11121 vizualizari

 

Am fost la tara la bunici si erau asa multe mere verzi, dulci acrisoare, parca ma asteptau sa le pun pe o bucatica de tarta:D

 

INGREDIENTE

  • mere verzi ( 0,5kg)
  • 7 oua (doar eram la tara..aveam de unde;))
  • faina: 200 gr
  • ulei: 150 ml
  • zahar: 200 gr
  • esenta de rom si lamaie
  • un vf de sare
  • 1 praf de copt
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere verzi acrisoare:

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Bunica avea mixerul ars, asadar am facut scurta la mana cu telul traditional:)) dar au iesit spuma!. Se freaca galbenusurile cu uleiul, sarea si esentele. Se taie feliute merele. Eu le-am caramelizat putin intr-o tigaie , cu foarte putin zahar, ca sa se inmoaie. Apoi se combina cele  2 amestecuri si se adauga faina si praful de copt. Se aseaza in tava si se orneaza cu merele racite nitel. Se da la cuptorul preincalzit si se lasa la foc mai mare primele minute, dupa care se da focul mai incet si se asteapta bunatatea.

A iesit magnifica! Dulce-acrisoara!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere verzi acrisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si aluat de foietaj